Wat is leuk speelgoed voor baby’s/peuters?

Vanaf dat je kindje is geboren begint hij of zij met een grote ontdekkingstocht. Eerst kan je baby natuurlijk nog niet zo veel, maar langzaamaan begint hij of zij steeds meer spelenderwijs te leren. Veel ouders vragen zich daarom ook af wat voor speelgoed er geschikt is per leeftijdscategorie. Het kiezen van het juiste speelgoed, afgestemd op leeftijd, voorkomt ook frustratie bij je kindje.

0 – 6 maanden oud

Wanneer je baby 0 – 6 maanden oud is, kan hij of zij nog niet zo heel veel doen met speelgoed. Vooral voelen en kijken is nu heel interessant! Hang een leuke bewegende mobiel boven de box, of laat je kindje kennismaken met verschillende (zachte) knuffeltjes. Geluid is natuurlijk ook heel leuk nu, dus je kindje zal zich ook goed vermaken met een rammelaar. Ook krijgen baby’s in deze periode vaak hun eerste tandjes. Ergens op bijten is dan ook heel prettig. Een bijtring kan de pijn van de doorkomende tandjes wat verlichten.

6 – 12 maanden oud

Je kindje ontwikkeld zich in een rap tempo. Waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen. Van het eerst stil liggen in de box, kan je kindje zichzelf misschien nu al wel optrekken tot hij of zij op eigen benen staat! Kan je kindje al zelfstandig gaan zitten? Hij of zij kan nu makkelijker met speelgoed spelen. Laat je kleintje proberen om een toren te stapelen met houten ringen of blokken. Lukt dit nog niet? De ringen eraf halen of de toren omgooien is ook heel leuk.

1 tot 2 jaar oud

Het eerste jaar heb je waarschijnlijk de ene mijlpaal na de andere gevierd. Misschien zijn de eerste stapjes zelfs al gezet. Grote kans dat je kleintje in deze periode leert lopen. Ander soort speelgoed wordt nu ook veel interessanter. Maak het leren lopen leuker met een leuk vriendje achter je kleintje. Hij of zij kan het trekdiertje meenemen op avontuur. Of wat dacht je van het rijden met een speelgoed trein? Benoem verschillende dieren en neem ze mee op reis. Kinderen zijn gek op dieren. Ben je al met je kleintje naar de kinderboerderij geweest? Waarschijnlijk is je kleine er dol op. Je kleine boer(in) zal zich ook goed kunnen vermaken met deze tractor met boerderijdieren.

2 tot 3 jaar oud

Voor een 2 jarige is de wereld één grote speelplek. Er is heel veel te zien en te beleven. Houten speelgoed maakt de ontdekkingsreis nog net wat leuker. Laat je peuter een eigen stad bouwen. Leg een houten weg aan en bouw er huizen omheen. Zo wordt de creativiteit gestimuleerd. Is je peuter gek op poppen? Je kleintje kan deze poppen verzorgen en rondrijden in deze leuke kinderwagen. Stimuleer hiermee het rollenspel.

Vanaf 3 jaar

Veel speelgoed is nu veiliger voor je kleintje. Je kindje zal over het algemeen minder de behoefte hebben om kleine dingen in zijn of haar mond te stoppen en kan ook met kleinere dingen spelen. Leer bijvoorbeeld rekenen met een houten kassa of leer klokkijken met een houten klok. Kinderen vinden het ook erg leuk om aan rollenspel te doen. Tover je kleintje om in een echte dokter en laat hem of haar patiënten behandelen met een doktersset. Er is zoveel leuk speelgoed om spelenderwijs te leren en te ontwikkelen!

Veel speelplezier!

© 2020 - 2021 Little Ollie's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel