Voordelen van houten speelgoed

Houten speelgoed bestaat al jaren. Grote kans dat opa’s en oma’s er ook nog mee gespeeld hebben. Tegenwoordig vind je in de speelgoedwinkel veel speelgoed met felle kleuren. Helemaal niks mis mee en ook erg leuk, maar gelukkig bestaat er ook nog houten speelgoed voor kinderen. Houten speelgoed heeft namelijk veel voordelen.

Veilig voor kinderen
De eerste en misschien ook wel gelijk het belangrijkste voordeel van houten speelgoed is de veiligheid. Houten speelgoed is namelijk gemaakt van natuurlijke stoffen. Anders dan het plastic speelgoed, bevat het houten speelgoed geen giftige stoffen. Het houten speelgoed bestaat ook vaak uit grotere stukken, waardoor kleine kinderen zich moeilijker kunnen verslikken in het speelgoed.

Zorgt voor meer harmonie
Ook een leuke bijkomstigheid van houten speelgoed, is dat het zorgt voor minder ruzies tussen broertjes en zusjes. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de zachte natuurlijke -/ en pastelkleuren ervoor zorgen dat kinderen hier rustiger van worden en minder snel overprikkeld raken. Dit zorgt er ook voor dat er minder om het speelgoed wordt “gevochten”. Natuurlijk zal er altijd een soort van wedstrijd tussen broertjes en zusjes blijven, maar anders dan het plastic speelgoed, wordt het minder gestimuleerd.

Tijdloos
Mijn moeder heeft nog speelgoed bewaard van ons toen wij klein waren. Inmiddels speelt onze dochter, haar kleindochter, hier ook mee. Houten speelgoed is tijdloos. Het kan van generatie op generatie worden doorgegeven. De vormgeving van houten speelgoed is simpel, tijdloos en past ook erg goed bij je interieur. Dit is gelijk het volgende voordeel.

Past goed bij het interieur
Dat houten speelgoed leuk is voor kinderen en goed voor hun ontwikkeling, is natuurlijk erg belangrijk. Maar voor de ouders van kinderen is het ook leuk wanneer de woonkamer niet vol ligt met speelgoed met felle kleuren en harde muziek. Of je moet er van houden, dan is het natuurlijk ook prima. Persoonlijk vind ik het plastic speelgoed wat minder matchen met onze houten eettafel en leren stoelen. Houten speelgoed past (over het algemeen) veel beter bij het interieur. Zo is dit ook nog leuk voor de ouders van de kinderen.

Duurzaam
Houten speelgoed is in twee opzichten erg duurzaam. Het is beter voor het milieu, omdat er tijdens het productieproces veel minder giftige stoffen vrijkomen dan tijdens de productie van plastic speelgoed. Daarnaast is de kwaliteit van houten speelgoed beter dan plastic speelgoed. Wanneer mijn dochter met speelgoed aan het spelen is, vliegt er regelmatig het een en ander door de lucht. Plastic speelgoed gaat eerder kapot. Houten speelgoed is erg stevig en robuust. Daardoor is het erg duurzaam.

Creativiteit
Last but not least, houten speelgoed stimuleert de creativiteit van kinderen. Houten speelgoed is namelijk simpeler dan plastic speelgoed met veel muziek. Wanneer je zoon of dochter met houten autootjes speelt, moeten ze zelf het geluid erbij maken. Kinderen hebben daardoor veel meer uitdaging tijdens het spelen en de fantasie wordt gestimuleerd.

Veel speelplezier!

© 2020 - 2021 Little Ollie's | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel